keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megkezdődött a vadászati évad (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a vadászati évad (Videó)

2014 szeptember 01 - hétfő
Elkezdődött a vadászati évad. Zala megyében a sohollári völgyben tartották a hagyományos évadnyitót. A több ezres tömeget szakmai bemutatók és a legfinomabb vadételek várták.

Több száz vadász és családja ünnepélyesen vonult be a sohollári völgybe. Évtizedek óta így indul a vadászati évad Zala megyében. Régi hagyomány a Hubertus mise is, amit Márfi Gyula Veszprémi érsek celebrált. Vadászokat is avattak a rendezvényen, a nimródok köre idén 52 új taggal bővült.

Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár azt hangsúlyozta: új erdő, vadászati és természetvédelmi törvényre van szükség, emellett a vadászok és a vadászati hagyományok megbecsültségét is erősíteni kell.

Zalában 52 vadászterületen, mintegy 314 hektáron lehet vadászni. A szakemberek szerint ez jelentős turisztikai vonzerőt jelent.

 
A vadászat sok esetben családi hagyomány.

A vadászati évadnyitón 250 kiló vaddisznóhúsból készült pörkölt.

A vadászati évadnyitóval megkezdődött a VII. Belvárosi Szüret és Zalai teríték rendezvénysorozata. Szeptember 3-tól kiváló borokkal és a zalai erdő megannyi különlegességével kínálják majd a vendégeket.

A rendezvénynek Zalaegerszeg belvárosa ad otthont. A kitűnő zalai ételek és italok mellett ismert zenészek, együttesek várják a program vendégeit szerdától.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: