keresés a weboldalon

Meglátogatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Meglátogatták (Videó)

2018 június 11 - hétfő
Megtekintették a járműipari tesztpályát a testvérvárosok képviselői. Az Egerszeg Fesztiválon résztvevő polgármesterek szombaton tájékozódhattak a beruházás technikai megoldásairól, valamint annak gazdasági hatásairól.

A zalai megyeszékhely 250 hektáros területén kialakított létesítmény elemeit Simon Péter üzemfejlesztési igazgató mutatta be. Beszámolójából kiderült: ez a pálya egyedülálló körülményeket biztosít az önvezető járművek teszteléséhez. Vigh László miniszteri biztos azt mondta: az építkezés jelentősége jóval túlmutat a városon.

Zalaegerszeg testvérvárosi kapcsolataiban eddig főként a kultúrára koncentrált. A 21. században azonban egyre nő a gazdaság és az egymás közötti együttműködés jelentősége. A városvezetés ezért tartotta fontosnak megismertetni ezt a projektet – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A tesztelés közúti szakaszában már Lendva is érintett lesz. A szlovén város azonban más területen is számít Zalaegerszegre – jelezte Horváth Ferenc, Lendva alpolgármestere.

A 45 milliárd forintos állami forrásból megvalósuló létesítmény 30 százalékos készültségnél tart. Az idén záruló első fázis végére egyebek mellet a dinamikai felület, a fékfelület, a kezelhetőségi pálya valamint a Smart City Zone készül el.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: