keresés a weboldalon

Megmenekül (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megmenekül (Videó)

2016 augusztus 17 - szerda
Új funkciót kap jövőre Zalaegerszeg egykor közkedvelt vendéglátóhelye, a Zóna Étterem. Az ingatlan évtizedek óta kihasználatlan. Felújítására most közel háromszáz millió forintot áldozna a megyei kormányhivatal.

Az önkormányzat évekig sikertelenül próbálta értékesíteni a megyeszékhely egyik emblematikus épületét. Nemrég azonban a Zala Megyei Kormányhivatal jelezte, hogy megnövekedett feladatai miatt igényt tartana egy új létesítményre. Az előzetes gazdasági és műszaki vizsgálatok után választásuk a Zónára esett. Az átalakítást követően egyes szolgáltatásokat már itt érhetnek majd el az ügyfelek – mondta dr. Sifter Rózsa, Zala Megye kormánymegbízottja.

A rekonstrukció megkezdésének feltétele a tulajdonjog állami kézbe kerülése volt, melyről rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők. Az átadás Balaicz Zoltán polgármester szerint egyben a helyi védelem alatt álló épület megmentését is jelenti.

A felújításhoz szükséges forrás biztosítására személyesen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vállalt garanciát. Információink szerint az épület legkorábban 2017 végére nyerheti el új formáját.

K.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: