keresés a weboldalon

Megnyílt a Csipke Parkolóház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a Csipke Parkolóház (Videó)

2012 október 05 - péntek
Ma ünnepélyes kapunyitással átadták az autósoknak a Csipke Parkolóházat. Az épületet nemrégiben vette meg a Városgazdálkodási Kft., amely a város vezetőivel együtt azt szeretné, ha minél többen vennék igénybe. A túlzsúfolt belvárosban itt lehet a legolcsóbban és a legbiztonságosabban parkolni.

Egy jelképes gesztussal – hogy Gyutai Csaba polgármester és Horváth István a Városgazdálkodási Kft ügyvezetője leszerelte a sorompót – a Csipke Parkolóház megnyílt az autósok előtt. 
2006-ban, amikor – egy 800 millió forintos magánberuházás nyomán – megnyílt, nagy reményeket fűztek hozzá. De – amint Gyutai Csaba polgármester is elmondta – a zalaegerszegiek valamiért nem barátkoztak meg vele, alig 8 százalékos kihasználtsággal működött.  Végül a város úgy döntött: megvásárolja az épületet, és integrálja a belváros közlekedési és parkolási rendjének átalakításába. 95 millió forintot költöttek erre. Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: a parkolóház átvételével tovább javulhatnak a városban a parkolási körülmények.

A parkolóházban 183 autó fér el, mind a három szinten biztonsági kamerák figyelnek. A tarifák is kedvezőek: napközben óránként 240, éjszaka 100 forintért lehet parkolni, 8 ezer forintért pedig bérletet lehet váltani.

A „kapunyitó” ünnepséget veterán motorok és autók felvonulása zárta – egy kis retro-hangulatot hozva a parkolóház falai közé. 
yr/B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: