keresés a weboldalon

Megnyílt a Hulladék Akadémia Kiállítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a Hulladék Akadémia Kiállítása (Videó)

2016 március 17 - csütörtök
Zalaegerszegre érkezett a Hulladék Akadémia Kiállítása. Az újrahasznosított anyagokból készült tárlattal a környezettudatosság fontosságára hívják fel a figyelmet. Az érdeklődők megismerkedhetnek a hulladék történelmével, megtudhatják, hol vannak úszó szemétszigetek hazánkban, kipróbálhatják milyen szelektív válogatósoron dolgozni és elcserélhetik, vagy elajándékozhatják felesleges tárgyaikat.

Kidobott játékok, gyerekcipő és háztartási eszközök – ilyen és ehhez hasonló tárgyak találhatóak az illegális szemétlerakók területén. Valamennyit a Tisza partjáról gyűjtötték össze. A környezetszennyezés a szakemberek szerint az egész országban problémát okoz. Akárcsak az újrahasznosítás hiánya, amit mutat, hogy napjainkban így néz ki a családok szemetesládája. Benne műanyag, növényi törmelék, használt elemek és a hulladék számtalan formája. Ezeket külön-külön is gyűjthetnék az emberek – mondta el Hankó Gergely, az Öko-Pack Kft. PR-, és marketing vezetője.

A tárlat Zalaegerszeg szemléletét is példázza. Az önkormányzat egyedülálló kezdeményezéseket indított az élhető környezet megteremtése érdekében – hangsúlyozta Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

A kiállítás március 26-ig tekinthető meg a Keresztury Dezső Művelődési Központban. Az érdeklődőket interaktív foglalkozásokkal és tárlatvezetésekkel várják.

M.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: