keresés a weboldalon

Megnyílt a jégcsarnok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a jégcsarnok

2004 október 11 - hétfő
Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a zalaegerszegi jégcsarnok. A sportcsarnok szomszédságában helyet kapott létesítményt dr. Gyimesi Endre polgármester, és dr. Gémesi György, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke avatta fel.

A város polgármestere beszédében utalt az első tárgyalásokra, amit még a budapesti Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. képviselőivel folytattak a sportlétesítmény megvalósításáról. Később aztán helyi befektetők vették át az ötletet, így végül a csarnok beruházója a Zalaegerszegi Jégcsarnok Kft., kivitelezője pedig a Schild-Bau Kft. lett.
Az első kapavágástól számítva több mint egy évet kellett várni a befejezésre, de megérte, fogalmazott dr. Gyimesi Endre, majd a létesítmény paramétereit ismertette. A 2700 négyzetméter alapterületű épületben 1800 négyzetmétert tesz ki a jégfelület, míg a nézőtér egyidejűleg 500 fő befogadására kínál lehetőséget. Helyet kapott az épületben négy sportöltöző, kondicionálóterem, büfé és korcsolyakölcsönző is. A jégcsarnok az önkormányzat területén épült fel, ami hosszú éveken keresztül ingyenes korcsolyázást tesz lehetővé a zalaegerszegi diákoknak reggel 8 és délután 2 óra között.
Dr. Gémesi György beszédében példaként emlegette városunkat, mert ritka az olyan önkormányzat, amely költségvetésének négy százalékát fordítja a sportra. Zalaegerszeg nem véletlenül a nemzet sportvárosa, fogalmazott a MOB alelnöke, majd gratulált a legújabb létesítményhez mondván, aki épít, a jövőben gondolkodik.
Az ünnepség folytatásaként megnyílt a jégcsarnok az érdeklődők előtt. A közönséget – egyebek mellett – curling-, jégkorong-, gyors- és műkorcsolya-bemutatók szórakoztatták.

Tartalom megosztása: