keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megnyílt a művészmozi

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a művészmozi

2005 március 03 - csütörtök
Hivatalosan is megnyitotta kapuit az Ady mozi helyén az Art Mozi, és a Zeg-Zug Filmklub. Dezsőné Kondor Anita, a mozit üzemeltető Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója elmondta, hogy ezután, – mint az már az utcáról is jól látszik – új színnel, formával és emblémával, valamint igényes magyar és európai művészfilmekkel várják a nézőket a kettes teremben. A nagyteremben pedig, a megszokott módon „futnak” majd a legaktuálisabb mozifilmek.

Dr. Gyimesi Endre polgármester az ünnepélyes megnyitón örömét fejezte ki aziránt, hogy 1958 óta az Ady mozi épülete fejezi ki a városban a filmművészetet, s neve már évtizedek óta fogalommá vált az itt élők számára. A polgármester utalt rá, hogy bár sok helyen a plázák kiszorították a hagyományos mozikat, Zalaegerszegen, míg végleges funkciót nem találnak az épületnek, biztos, hogy az igényes mozifilmek vetítése marad a fő profil. Hosszútávon is az azonban az elképzelés, hogy az épületet kulturális célokra kell használni, amelyben művészmozinak helyet kell biztosítani.

Mint arról már lapunk előző számában beszámoltunk márciustól az Art Moziban havi rendszerességgel „ülésezik” majd a Zeg-Zug Filmklub is, ahol egy-egy előadást követően rangos esztéták, és irodalmárok közreműködésével lehet majd az adott filmről beszélgetni.

Tartalom megosztása: