keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megnyílt a nemzetközi művésztelep

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a nemzetközi művésztelep

2005 augusztus 09 - kedd
Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Gébárton a nemzetközi művésztelepet. A tízfős kortárs művészcsapat tagjai között van magyar, erdélyi, lengyel és osztrák vendég. Érkeztek festőművészek, szobrászok, keramikusok.

A művésztelep vezetője Horváth M. Zoltán festőművész a hivatalos megnyítón elmondta: minden évben más koncepciót alakítanak ki, a különböző helyről érkező művészek munkáját ez fogja össze. Az idén  a képtér-kép és a figurális áthallások a képzőművészetben irányíthatja a művészek gondolatait. Horváth M. Zoltán szerint olyant érdemes megfogalmazni, ami tágabb mozgást ad a telepen dolgozóknak.

A város nevében Tombi Lajos alpolgármester köszöntötte a vendégeket. Mint fogalmazott, az itt dolgozó művészek alkotásaival gyarapodik a város és Zalaegerszeg büszke erre. Az elmúlt évtizedben a gébárti telepnek köszönhetően országosan elismert szoborpark jött létre. Örül annak, hogy egyre több a visszajáró művész, ez azt jelzi, jól érzik magukat Zalában.

Merő Béla, a kulturális albizottság vezetője arra figyelmeztetett, meg kell védeni a kulturális értékeinket, különbséget tenni a maradandó és a vacak között. A város jelentős összegekkel támogatja a művészetet, ez természetesen nem szivessé. Zalaegerszegnek létérdeke. hogy legyenek nyári művésztáborok és szülessenek szépséges alkotások. És barátságok a kortárs művészek között.

Tartalom megosztása: