keresés a weboldalon

Megnyílt a VI. Sajtófotó Kiállítás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a VI. Sajtófotó Kiállítás

2016 január 26 - kedd
Megnyílt a VI. Sajtófotó Kiállítás a Hevesi Sándor Színházban. Több mint 100 kép mutatja be 2015 legfontosabb eseményeit. A tárlaton Seres Péter, Pezzetta Umberto és Katona Tibor alkotásait láthatja a közönség.

Az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait kapták lencsevégre a fotóriporterek, akik minden jelentős eseményen ott vannak és évente több ezer felvételt készítenek. A tárlaton azonban a legjobbakat mutatják be. Ezek között fesztiválok, kulturális rendezvények, sportesemények szerepelnek. A Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás ötletgazdája Seres Péter.

Az alkotók a munkájuk során készült képekből válogattak. Ezeken a sajtófotók szabályainak megfelelően csak kis mértékben változtattunk – hangsúlyozta Pezzetta Umberto fotóriporter.

A város legtöbb rendezvényén mindhárman jelen vannak, de igyekeznek más-más szemszögből bemutatni az eseményeket. A három fotós több hónap alatt, egymással egyeztetve gyűjtötte össze a kiállítás anyagát – tudtuk meg Katona Tibor fotóriportertől.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is pályázatot hirdettek amatőrök számára. Ezúttal több mint 200 fotó érkezett, melyekből Tóth Norbert képzőművész segítségével 29 munkát választottak ki. A pályázók közül hárman a zsűri, egy alkotó pedig a sajtófotósok különdíját vehette át.

DZsu/P.B.

 Fotó: Ohr Tibor

Tartalom megosztása: