keresés a weboldalon

Megnyílt a zalaegerszegi Család és Karrierpont (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a zalaegerszegi Család és Karrierpont (Videó)

2018 július 18 - szerda
Család és Karrierpont nyílt Zalaegerszegen. Az Eötvös utca 1. szám alatt található központban olyan szolgáltatásokat biztosítanak majd, melyek elősegítik a gyermekeiket nevelő nők visszatérését a munkaerő-piacra.

Egy országos projekthez csatlakozott a Keresztury VMK, a Zaláért Egyesület és a Zalaegerszegi Női Szalon. A konzorcium „Zalaegerszegi NŐ-KÖZ-PONT” Esélyteremtő programsorozat a Zalaegerszegi Járásban élő nők számára című pályázata közel 200 millió forint uniós támogatást nyert. A részletekről Drávecz-Egyed Enikő projektvezető, a Zaláért Egyesület ügyvezető elnöke tájékoztatott.

A művelődési központ eddig is feladatának tekintette, hogy minél több családoknak szóló rendezvényt szervezzen. A programnak köszönhetően a közeljövőben még több a célcsoportot érintő eseményt tartanak – mondta Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső VMK igazgatója, majd hozzátette:

A 36 hónapos projektben különböző tanácsadásokat és továbbképzéseket rendeznek a zalaegerszegi járásban élő nőknek, akiknek nehézséget okoz a munka és a magánélet összehangolása. A család- és karrierpont munkatársainak célja továbbá, hogy az érdeklődők ne csak információs centrumként, hanem közösségi térként tekintsenek erre az irodára.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: