keresés a weboldalon

Megnyílt a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda (Videó)

2018 március 02 - péntek
Már működik a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda. A létesítmény létrehozására és fenntartására a Zala Megyei Szent Rafael Kórház több mint 85 millió forint uniós támogatást nyert. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Az országban több mint 60 ilyen objektum található. Köztük Keszthelyen, Lentiben és most már a megyeszékhelyen. Utóbbihoz a Zalaegerszegi Járás 85 települése tartozik. Az iroda – és az ott dolgozók – elsődleges szándéka a térségben élők egészségi állapotának javítása, a várható élettartam növelése, valamint a krónikus-, nem fertőző betegségek megelőzése – tájékoztatott dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója.

A célok megvalósítása érdekében széleskörű partnerkapcsolat kialakítására törekszenek. Többek között polgármesteri hivatalokkal, háziorvosi praxisokkal, civil szervezetekkel, valamint általános- és középiskolákkal – mondta dr. Bujtorné Kölkedi Ibolya, a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője, majd hozzátette:

A sajtótájékoztatón résztvevő Vigh László országgyűlési képviselő a manapság jellemző mozgásszegény életmódra hívta fel a figyelmet.

A Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda a Nővérszálló földszintjén található. A fő- és mellékállású dolgozók mellett a kórház alkalmazottaival együtt mintegy 25-en tevékenykednek azon, hogy az egészségtudatos szemléletet minél közelebb vigyék a lakossághoz. Ennek érdekében különböző kitelepüléseket és programokat szerveznek majd.

V.D./I.G.

Tartalom megosztása: