keresés a weboldalon

Megnyílt az Aranykapu (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt az Aranykapu (Videó)

2011 november 21 - hétfő
Megnyílt Zalaegerszeg karácsonyi vására az Aranykapu. Idén 26. alkalommal várja az érdeklődőket szokásos helyszínen, a Dísz téren. Ezúttal 35 kereskedő kínálja portékáit egészen december 24-ig.

Ismét elmúlt egy év; ezt jelzi, hogy a fő tér karácsonyi díszbe öltözött. Idén is hasonló profilú kereskedők kínálják portékáikat a vásárlóknak. A hét közepétől lesz teljes az Aranykapu akkora már az összes árus felépíti bódéját. A tavalyi évhez képest a kínálat bővült, pékárukhoz is hozzájuthat az érdeklődők. Ahogyan már megszokhatták kulturális programokkal próbálják hangulatosabbá tenne a vásári forgatagot- tudtuk meg Tóthné Prenner Beátától, a Kereskedők és Vendéglátók Zala Megyei Érdekképviseleti Egyesületének elnökétől.

A tavalyi évhez képest idén 10 százalékkal csökkent a helypénz az árusoknak. Gerencsér Noémi először próbál szerencsét az aranykapuban. Azt mondja, bízik abban, hogy nyereséges lesz a következő egy hónap.

Az érdeklődők többsége egyelőre csak ismerkedik a vásár kínálatával, ám akadt azért olyan is, aki már elkezdte a karácsonyi bevásárlást.

A vásár szombaton reggel 9 órától 5-ig várja az érdeklődőket, vasárnaponként pedig délután egy óráig.

Az Aranykapuban a hétvégi kikapcsolódást a város óvodásai, iskolásai és művészeti csoportjai teszik meghitté.

S.Z./Cs.M.

Tartalom megosztása: