keresés a weboldalon

Megnyitották Németh János életmű kiállítását (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyitották Németh János életmű kiállítását (Videó)

2014 március 24 - hétfő
Büszkeség, meghatottság és a művész iránt áradó szeretet hatotta át a 80. születésnapját ünneplő, Kossuth-díjjal frissen kitüntetett Németh János kiállításának megnyitó ünnepségét. Tisztelők és gyermekkoruk óta baráti viszonyt ápoló ismerősök köszöntötték a művészt szóval, verssel, népi dallamokkal.

A szintén Kossuth-, és Munkácsy – díjas gyermekkori ismerős, Fekete György fogalmazta meg ezeket a gondolatokat, köszöntve Németh Jánost, akiről a város polgármestere, Gyutai Csaba is meghatottan szólt.

Népzenével és a róla szóló irodalmi alkotásokkal is megtisztelték a város Kossuth-díjasát, aki eddigi élete mind a 80 évében Zalaegerszeghez kötődött.

Fekete György így fogalmazott róla:

Németh Jánost szeretik Zalaegerszegen! Ezt a polgármester mondta, utalva arra, hogy a megnyitón majdnem kicsinek bizonyult az aula. Mindezek ellenére az ünnepség végén Németh János szerényen nyilatkozott saját pályájáról.

Éppen ezért Németh János mindig visszanyúl a népi-, a pásztorművészet és az ősművészetek formavilágához. A kiemelkedő szakmai pálya fordulópontjait jelentő alkotások a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában láthatók.

N.Zs./T.S.

FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: