keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mégsem lesz Lidl?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mégsem lesz Lidl?

2006 május 09 - kedd
A leghosszabb vitát a múlt heti közgyűlésen a Zalavíz Zrt. ingatlanának értékesítésével kapcsolatos előterjesztés váltotta ki. A zárt ülésen tárgyalt napirendről és a döntésről dr. Gyimesi Endre polgármester sajtótájékoztatón számolt be. Mint ismert, a Lidl áruházlánc igényt tart a területre, de a végleges szerződéskötés még nem történt meg, hónapok óta húzódik. Eközben az önkormányzat másik ajánlatot is kapott a területre. A közgyűlés arról tárgyalt, felbontsa-e a kapcsolatot a céggel és az új partnerrel kezdjen inkább részletes tárgyalásokat. A képviselőtestület úgy döntött, 30 napos határidőt ad a Lidl-nek, hogy a szerződéskötés megtörténjen és a fizetési kötelezettségeinek, eleget tegyen a cég. Amennyiben nem így lesz, úgy a következő közgyűlésen az új partnerrel köt szerződést a város.

A Göcseji úti nyomdaépületének tulajdonjogának esetleges megszerzésével kapcsolatos előterjesztésről is zárt ülésen tárgyalt a testület. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a nyomda jelentős bővülés előtt áll, új telephelyre költözik a város déli ipari parkjába. Mindez létszámbővítés, munkahelyteremtést von maga után a közeljövőben. Ez az oka annak, hogy a belvárosi telephelyét értékesíteni kívánja, és először Zalaegerszeg önkormányzatának ajánlották fel a lehetőséget.

A közgyűlés úgy döntött, felkéri a műszaki ügyekért felelős, Tombi Lajos alpolgármestert és a VG. Kft. ügyvezetőjét, vizsgálják meg, hogy a terület megfelel-e a Göcseji úti temető bővítésére, valamint kerüljön megvizsgálásra az ingatlan egyéb hasznosítási lehetősége is. Készítsenek előzetes tervet a várható költségekről. Vizsgálni fogják továbbá azt is, hogy az irodaház alkalmas-e a város gazdasági társaságainak elhelyezésére, fogalmazott a polgármester. Hozzátette: csak akkor kerül sor a terület elidegenítésére, ha az önkormányzat nem kívánja megvásárolni, vagy hasznosítani.

A 2005 évi zárszámadásról elhangzott: a város gazdálkodása kiegyensúlyozott volt az elmúlt évben, működési hitelfelvételre nem került sor. Az önkormányzat a közpénzekkel takarékosan bánt. A városfejlesztésre, pedig lényegesen többet költött, mint a megelőző években. Tombi Lajos alpolgármester a sajtótájékoztatón a zalaegerszegi építési szabályzat módosításáról szólt.

Tartalom megosztása: