keresés a weboldalon

Megszavazták a költségvetést (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszavazták a költségvetést (Videó)

2016 február 05 - péntek
Először ült össze idén a zalaegerszegi közgyűlés, amely megszavazta a 2016-os költségvetést is. Emellett további harminc napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Ebben az évben stabil, jó alapokon nyugvó büdzséje lesz Zalaegerszegnek – fogalmazott Balaicz Zoltán. A polgármester szerint ez annak köszönhető, hogy a tervezéskor sem hitel felvételével, sem pedig hiánnyal nem kellett számolniuk. Mint mondta, a költségvetésben már feltüntették azokat a fejlesztéseket, melyeket a TOP-programból finanszíroz majd a város. Ezek közül elsőként az andráshidai óvodát érintő beruházás kezdődhet el.

A város a 11,2 milliárd forintos uniós projekt gazdaságfejlesztési elemeit a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.-n keresztül kívánja lebonyolítani. Ahhoz viszont, hogy a cég – az előírásoknak megfelelően – ismét 100% – os önkormányzati tulajdonban legyen, vissza kell vásárolni az eddig értékesített részvényeket.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az eddig a Nyugat-Magyarországi Egyetemhez tartozó helyi mechatronikai képzést a Pannon Egyetem Mérnöki Kara veszi át. Az erről szóló szerződést jövő kedden írják alá.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: