keresés a weboldalon

Megszépült a Cseperedő bölcsőde (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszépült a Cseperedő bölcsőde (Videó)

2011 szeptember 22 - csütörtök
Megújultak az Egyesített Bölcsődék Cseperedő bölcsődéjének négy részlege: új padlóburkolatot kaptak a csoportszobák, és kicserélték az elavult elektromos kapcsoló-szekrényeket. Főleg olyan munkákról volt szó, amelyek a kényelmet és a szebb környezet kialakítását szolgálták. A felújított Cseperedő bölcsődét szerdán, ünnepélyes keretek között adták át.

Az intézményben utoljára 2006-ban történt nagyobb felújítás – akkor a tetőszigetelés mellett kicserélték a nyílászárókat, a csempe-burkolatokat és a járólapokat, és új bútorzatot is beépítettek. Az akkor felhasználható 56 millió forintból a padlózat cseréjére már nem futotta – ezt pótolták most.
– Hasonló munkálatokat több gyermekintézményben is végezetek a nyári szünetben – mondta Gyutai Csaba polgármester -, a város mintegy 10 millió forintot költött a bölcsődék belső megszépítésére. Gyutai Csaba személyes tapasztalataira utalva úgy fogalmazott: a zalaegerszegi bölcsődék színvonala semmivel nem marad el például a németországiakétól.

A munkálatokban sokat segítettek a szülők – mind apai-anyai – mind vállalkozói minőségükben, de részt vállalt a feladatokból és a finanszírozásból a bölcsődei alapítvány, a körzet önkormányzati képviselője, Dékány Endre, a polgármesteri hivatal, és természetesen maguk a dolgozók is. A Cseperedő bölcsődében elvégzett munka értéke meghaladja a 2,5 millió forintot. időszerű volt.

 

– Mindenkinek egy volt a célja és a legfőbb szándéka, hogy a bölcsőde megszépüljön, megújuljon, a gyerekek pedig örömmel vették birtokba – mesélte Makovecz Tamásné, a Cseperedő bölcsőde vezetője.

Pénteken a Napsugár úti bölcsődét avatják fel – ott több tízmillió forintos felújítást végeztek a nyári szünetben.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: