keresés a weboldalon

Megszépült a parkoló (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszépült a parkoló (Videó)

2023 június 02 - péntek
Befejeződött a landorhegyi városrész egyik legrosszabb állapotban lévő parkolójának felújítása. A kavicsos és murvás terület rendbetételére közel 14 millió forintot fordítottak. A megszépült és aszfaltréteggel borított létesítményt sajtótájékoztatón mutatták be.

A költségeket a Kovács Károly Városépítő Programból biztosították. A projekt lehetőséget ad arra, hogy 2021 és 2024 között 15 milliárd forintot fordítsanak infrastruktúra fejlesztésére.

A környéken élők jelezték, hogy a repedezett, kőzúzalékkal feltöltött felület roncsolja az autókat. Márciusban elkezdődtek a rekonstrukciós munkák. Ennek eredményeként a behajtó burkolatát kiszélesítették, a szegélyeket pedig átépítették. A tíz férőhelyet felfestésekkel választották el egymástól, melyek megkönnyítik a gépkocsik beállását. A választókörzet több pontján a várakozóhelyek korszerűsítésével enyhítették a közlekedési gondokat.

A fejlesztések folytatódnak: a Toposházi utcában az útépítők már megkezdték a munkálatokat, nyár végén, ősz elején pedig a Lejtős utcát építik át.

K.I./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: