keresés a weboldalon

Megszépült (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszépült (Videó)

2018 január 30 - kedd
Megszépült a Mária Magdolna plébánia. A közel 10 millió forintból felújított épület rekonstrukciója a Modern Városok Program részeként, valamint egyházi forrásból, s a hívek támogatásával jött létre.

Az 1763-ban épített plébánia mindössze egy emeletes volt. A második szint 1936-ban Mindszenty bíboros közbenjárásával készült el, amely tökéletesen alkalmazkodott a barokk formavilághoz. A korábban kisebb tatarozáson átesett létesítményt most teljesen restaurálták – tájékoztatott Stróber László apátplébános.

A program legfőbb célja, hogy a belváros fontos és emblematikus épületei megújuljanak. A sajtóbejáráson részt vett Vigh László országgyűlési képviselő is, aki emlékeztetett: a kormány kiemelt feladatának tekinti az egyházak segítését és intézményeik megóvását.

Egy határozat értelmében a Modern Városok Program fejlesztéseit az állam finanszírozza. 8 milliárd forintból Zalaegerszegen további korszerűsítések várhatók – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Emellett megújul a Kvártélyház és a Levéltár, zarándokszállássá alakítják a botfai Erdődy-Hűvös kastélyt, továbbá új parkolót létesítenek a stadion környékén. A 170 milliárd forintból megvalósuló R76-os 2×2 sávos gyorsforgalmi út alapkőletételét pedig február végére tervezik.

Gy.A./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: