keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megtört a tavaszi átok?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megtört a tavaszi átok?

2005 április 10 - vasárnap
ZTE – Diósgyőr    3-2 (2-0) Zalaegerszeg, 2000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Sóthy András. Asszisztensek: Kovács Péter, Bóna Sándor.Góllövők:  Kocsárdi (9.), Józsi (45+2.), Andorka (51.) ill. Tisza (70.), Egressy (74.) Sárga lap: Katona (20.), Sebők J. (88.), Polyák (90+3.). Kiállítás: Tisza (85.) ZTE:   Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Kozmér, Balog Cs. – Babati (Radu Sabo 64.), Ljubojevics (Németh P. 84.), Józsi, Koplárovics (Selei 77.) – Sebők J., Andorka. Vezetőedző: Gellei Imre. Diósgyőr:  Urai – Katona, Gáspár, Máté, Dianu – Mogyoródi, Hompoth (Halgas 73.), Sipeki (Polyák 59.), Vitelki (Virágh 56.) -Tisza, Egressy. Vezetőedző: Gálhidi György.

A mérkőzés a ráadás 4 percét is beleszámítva vagy 25 perccel tovább tartott, mint ahogy kellett volna. Legalábbis a ZTE szempontjából. Ha ekkor befejeződik, akkor zömmel pozitív értékelést kapott volna a hazai csapat. Így azért felemásra sikeredett ez a szombat este.
Ami mindenképpen szívmelengető: a három pont végülis meglett. S valami fény is derengeni kezdett a hol kevésbé szemerkélő, hol erősebben rázendítő esőben. Csak az a befejező játékrész ne lett volna. Mert akkor akár ki is egyenlíthetett volna a Diósgyőr. Sőt… Igaz, volt olyan időszak a második félidő első részében, amikor a ZTE is rúghatott volna még, nem is egyet.
Végezetül csak annyit: örüljünk a tavaszi első győzelemnek. Talán majd egyszer, nem is olyan sokára, a mutatott teljesítmény is olyan lesz, aminek fanyalgás nélkül örülhetünk.
Vélemények:
Gellei Imre, a ZTE vezetőedzője: – Kiszenvedtük ezt a győzelmet. A sok gól a mély, csúszós talaj számlájára is írható.
Gálhidi György, a Diósgyőr vezetőedzője: – Gratulálok a ZTE-nek, mert a fontos lélektani pillanatokban mindig szereztek egy gólt. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy 1-0 után a játékvezető tőlünk is egyet elvett.
Radu Sabo, a ZTE játékosa: – 3-0-ig jól játszottunk, mi uraltuk a játékot. Ekkor azonban azt hittük, hogy már zsebünkben a mérkőzés, s kiengedtünk. Szerencsére azonban egy gólt sikerült megőrizni előnyünkből.
Selei András, a ZTE játékosa: A háromgólos vezetésünkig mi uraltuk a játékot, ebben az időszakban akár több gólt is szerezhettünk volna. Figyelmetlenségünk hátul 2 gólt eredményezett, de szerencsére maradt még előnyünkből. Nagyon örülök a győzelemnek, mert ezzel megtört a tavaszi átok.

Tartalom megosztása: