keresés a weboldalon

Megújul a botfai kastély (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a botfai kastély (Videó)

2019 március 27 - szerda
Felújítják a botfai Erdődy-Hüvös kastélyt. A projekt a Modern Városok Program keretében 320 millió forintból valósul meg. A munkálatokat februárban kezdte, s várhatóan szeptemberben fejezi be a kivitelező ZÁÉV Zrt.

Ottjártunkkor a munkagéppel a leendő mezőgazdasági melléképület alapozását végezték. Itt napelemes rendszert is kiépítenek majd. A főépület belsejében nekiálltak a kor igényeinek megfelelő zarándokszállás modernizálásának. Korszerűsítik a fűtést, kicserélik a nyílászárókat, s felújítják a tetőteret. Zalaegerszeg fontos feladatának tekinti műemlékeinek védelmét – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A városrész életében eddig is jelentős szerepet töltött be a 17. századi építmény, amely 1992 és 2005 között a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség otthona volt. Ezután a Mindszenty iskola a fenntartó, jelenleg pedig a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend. Emellett az Összefogás Botfáért Egyesület székhelye is. A beruházással a hosszú távú fenntartás biztosított – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester, településrészi önkormányzati képviselő.

A mostani építkezés egyben a Mindszenty út nevű projekt része. Az épület a tervek szerint szeptemberben különféle egyházi és közösségi rendezvényeknek ad újra helyet.

M.E./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: