keresés a weboldalon

Megújul a díszterem (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a díszterem (Videó)

2016 március 01 - kedd
Megújul a Széchenyi téri városi díszterem. A munkálatok július negyedikén kezdődnek és várhatóan szeptemberben fejeződnek be. Ez idő alatt a házasságkötések is szünetelnek, melyeket – a mostanihoz hasonló feltételek mellett – a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tarthatnak a házasulandók.

A 19. század második felétől a díszteremben zajlottak Zala megye és Zalaegerszeg legfontosabb közéleti eseményei. A helyiség napjainkban is hasonló funkciót tölt be. Az utóbbi pár hónapban olyan programoknak adott otthont, mint a Zalaegerszegért és a Pro Urbe-díjak átadása vagy éppen a Házasság Hetének nyitórendezvénye. Mint Zsupanek Péter önkormányzati osztályvezetőtől megtudtuk, a nyáron kezdődő felújítást az épület és helyiség elhasználódása tette indokolttá.

A szakemberek a komplett villamossági cserén kívül több beavatkozást is terveznek. Ennek következtében kapja vissza például eredeti két színét a jelenlegi három helyet.

A rekonstrukció előtti utolsó házasságkötés július másodikán, szombaton lesz a teremben. Az ígéretek szerint szeptember 12. után már egy teljesen megújult környezet fogadja a házaspárokat, a városatyákat és más rendezvények résztvevőit.

K.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: