keresés a weboldalon

Megújul a Hegyalja utca

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a Hegyalja utca

2009 október 10 - szombat
Javában folynak a felújítási munkálatok a Kertváros egyik legjelentősebb útján, a Hegyalja utcában. Rigó Csabát, a 15. választókerület önkormányzati képviselőjét, a Kertvárosi Településrészi Önkormányzat vezetőjét a helyszínen kérdeztük a részletekről.

– A felújítást az utca állapota már régóta indokolta, de ésszerűségi okokból meg kellett várni a korábbi évek során folyamatosan zajló és tavaly zárult közműfejlesztéseket. A Hegyalja utca fontos közösségi közlekedési útvonal, ahol naponta 3000 egységjármű halad el.

Így kertvárosi képviselőtársaimmal Kauzli Józsefnével és Tombi Lajossal igazán örültünk, amikor a zalaegerszegi közgyűlés első helyre rangsorolta ezt a beruházást a 2008. októberében elfogadott városi útfelújítási stratégiában. Jó szívvel tehették ezt képviselőtársaim, hiszen még 2007-ben 700 ezer forint elkülönítését kezdeményeztem fejlesztési feladataim terhére a Hegyalja utca rekonstrukciójának megtervezéséhez.

Mivel a tervek időben elkészültek, így 2008-ban már minden adott volt egy sikeres pályázathoz. Örömünket tovább fokozta, hogy a 32,2 millió forintos bekerülési költségű projekthez 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert önkormányzatunk a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól. Így végül 17,2 millió forintjába kerül a zalaegerszegi önkormányzatnak ez a munka.

– Mi készülhet el a 32,2 millió forintból?
– A Hegyalja utca kritikus állapotban lévő, mintegy 740 folyóméteres szakaszának felújítása valósulhat meg a Köztársaság úttól (a Liszt-iskolától) a Pálóczi Horváth Ádám utcáig. Burkolatmarásra kerül sor 812 négyzetméter felületen, 400 négyzetméteren burkolatalap csere lesz, 4440 négyzetméterre profilkiegyenlítő aszfalt kerül, majd közel 5000 négyzetméteren 5 centiméter vastagságú új kopóréteget kap az úttest.

Nem maradnak el az ilyen felújításoknál jellemző egyéb előkészítő és kiegészítő műveletek sem úgy, mint szegélybontás és építés, fedlapok és víznyelők szintbehozása, tűzcsapok föld felettivé építése, kapcsolódó csatlakozások megépítése, burkolati jelek felfestése, útmenti zöldsávok helyreállítása, de két autóbuszöböl is megújul. A munkálatokat Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője felügyeli.

(Zala-Lap, V. Zs. Fotó: Z. A.)

Tartalom megosztása: