keresés a weboldalon

Megújul a Kisfaludy emlékkiállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a Kisfaludy emlékkiállítás (Videó)

2014 február 26 - szerda
Megújul a Kisfaludy-kiállítás a Göcseji Múzeumban. Több mint 20 millió forintos támogatást nyert el az intézmény, illetve a város a Kisfaludy-projektre, amely tartalmazza az állandó kiállításnak otthont adó terem átépítését, a Kisfaludy könyv megjelenését, illetve egy új szobor beszerzését. A terveket Barattáné Zámbó Ágnes építész készítette, a munkálatok várhatóan a jövő héten kezdődnek el.

Kisfaludy-Strobl Zsigmond születésének 130. évfordulója alkalmából nyílt lehetőség arra, hogy Zala megye egyik legkiemelkedőbb szobrászának állandó kiállítása megújulhasson. Így egy új szemléletű és a korábbinál informatívabb kiállítás válthatja fel a régit.

Gyutai Csaba polgármester elmondta, egy impozáns megújulást lát a Kisfaludy-projektben.

– A múzeumfejlesztési program keretében benyújtott pályázatra 20 millió forintos támogatást nyert a Göcseji Múzeum. Ezt az összeget az állandó kiállítások, illetve a múzeumi fogadóterek megújítására fordítjuk – fogalmazott Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója.

– A Kisfaludy-projektnek három fontos eleme van. Az új kisplasztika megvásárlása és az új emlékkiállítás megrendezése mellett, ebben az évben megjelenik a művész életét és munkáját magába foglaló tudományos monográfia is – közölte dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese.

Az átépítési munkálatok várhatóan június 21-ére, a Múzeumok Éjszakájára fejeződnek be.

V.D./E.K.

Tartalom megosztása: