keresés a weboldalon

Megújul a Petőfi iskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a Petőfi iskola (Videó)

2020 szeptember 18 - péntek
Újabb oktatási intézmény energetikai rendszerét korszerűsítik a Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Zalaegerszegen. A Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában el is kezdődtek a munkálatok. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

 

A városban 2014-ben hirdettek programot arra, hogy 2024-ig minden oktatási-nevelési intézményt felújíthassanak. Ezek egy részét elvégezték, s több létesítményt át is adtak.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az iskolában korábban is történt már korszerűsítés a Zalaegerszegi Tankerületi Központ jóvoltából. Az a beruházás a belső tereket érintette, illetve a tanításhoz szükséges tárgyi feltételeket teremtette meg.

Kajári Attila – tankerületi igazgató, Zalaegerszegi Tankerületi Központ:

Káldi Dávid a választókerület önkormányzati képviselője a hosszas előkészítésről szólt. Elismerte a tantestület szervező munkáját és helytállását, amely a rekonstrukció alatt sem szünetel.

dr. Káldi Dávid – önkormányzati képviselő:

Jól haladnak a kivitelezéssel a szakemberek. Megkezdődött a hőszigetelés, az elavult nyílászárók egy részét már energiahatékony, műanyag ablakokra cserélték. A továbbiakban korszerűsítik a fűtést, a tetőn pedig napelemes rendszert építenek ki. Projektarányosan az akadálymentesítést is elvégzik. A munkálatokkal előreláthatóan 2021 februárjában készülnek el.

Sz.E./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: