keresés a weboldalon

Megújul a takarékszövetkezeti rendszer (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a takarékszövetkezeti rendszer (Videó)

2014 szeptember 19 - péntek
Az állam 136 milliárd forintot ad a takarékszövetkezeti integrációhoz. A cél, hogy erős, hazai tulajdonú bankrendszer legyen Magyarországon, amely átlátható, biztonságos, és könnyen elérhető. Az integrációban 121 takarékszövetkezet érdekelt.

A takarékszövetkezeti rendszer megújításának elsődleges célja, hogy a bankrendszer legalább 50 százaléka magyar kézben legyen, a haszon pedig az országban maradjon – mondta Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

A bankrendszerhez 121 szövetkezet csatlakozhat. Lipcsei János, az SZHISZ helyettes ügyvezetője elmondta: az átalakítások egy egymáshoz szorosan kapcsolódó és modern magyar bankrendszer létrehozását célozzák.

A Zalavölgye Takarékszövetkezet alapos átvizsgálás után, példamutató működésével csatlakozhatott az eddig 35 tagot számláló pénzügyi csoporthoz. Vigh László országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy az intézmény társadalmi szerepet is vállaljon.

A munkahelyteremtés Zalaegerszegen is kiemelkedő fontosságú – hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester. A takarékszövetkezet ennek megvalósításához stabil alapot biztosíthat.

Dr. Pál Attila, Zala Megye Közgyűlésének alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben a finanszírozási ciklusban az Európai Uniós forrásokat a megyegyűlés javaslatára lehet felhasználni.

A Zalavölgye Takarékszövetkezet a kezdetektől fogva támogatta az új integrációs rendszer kialakítását. Dr. Tóth László elnök szerint, ez az állam és a takarékszövetkezetek számára is gyümölcsöző lehet.

December 10-ig még 86 takarékszövetkezet csatlakozhat az újonnan megalakuló pénzügyi csoporthoz, amely garantálja, hogy a kisebb településeken élők számára is elérhetőek lesznek a legkorszerűbb pénzügyi szolgáltatások.

K.K./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: