keresés a weboldalon

Megújul (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul (Videó)

2018 február 06 - kedd
620 millió forintból szépül meg a Gébárti tó környéke a következő években. A Kézművesek Házának felújítására 120, a Boldogasszony kápolna megépítésére pedig 100 milliót fordítanak. A TOP -program keretében további 400 millióból körüljárhatóvá teszik a tavat. A részletekről ma tájékoztatták az újságírókat.

Fülöp Tibor építész ismertette a Gébárti Kézművesek Házának bővítési tervét. Prokné Tirner Gyöngyi, a Kézművesek Házának vezetője szerint a fejlesztés egyik leglátványosabb eleme a jurta lesz.

A regionális alkotóház Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye alkotóinak biztosít majd szakmai műhelyt. Emellett más turisztikai vonzerőt növelő beruházások is zajlanak a közeljövőben Gébárton – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A tájékoztatón Skrabut Éva kiemelte: a sikeres pályázat mögött többéves előkészítő munka áll. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a 240 fős tagságot képviselve elmondta: a szakmai összefogásnak mindvégig fontos szerepe volt.

Vigh László országgyűlési képviselő a hagyományok őrzésének, a kézművesség fiatalokkal való megismertetésének fontosságát hangsúlyozta.

A munkálatok áprilisban kezdődhetnek. A tervek szerint az új Kézműves Házat 2019. június 31-én vehetik birtokba az alkotók.

Sz.É./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: