keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megújulnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújulnak (Videó)

2016 július 01 - péntek
Elkezdődtek a nyári felújítások a zalaegerszegi oktatási- és nevelési intézményekben. A munkálatok nagy része apróbb korszerűsítés, ugyanis a komolyabb beruházások a következő években, a TOP program forrásaiból valósulnak meg.

A városvezetés célja, hogy Zalaegerszegen modern, a 21. század követelményeinek megfelelő intézmények legyenek. Ehhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásai nyújtanak segítséget. Így a megyeszékhelyi bölcsődéket és óvodákat mintegy 570 millió forintból fejlesztik. Andárshidán a közeljövőben egy 360 millió forintos beruházás kezdődik, melynek részeként egy új óvoda épül. Tájékoztatott a részletekről Balaicz Zoltán polgármester, aki hozzátette:

Balaicz Zoltán elmondta még: 2020-ig – amíg a TOP program tart -, valamennyi zalaegerszegi bölcsőde, óvoda és általános iskola megújul. Addig azonban az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a nyári karbantartásokra és korszerűsítésekre is.

Ennek megfelelően a Szent László utcai óvodában és a Kis utcai intézmény régi épületrészében nyílászárókat cserélnek. Máshol pedig vizesblokkokat újítanak fel.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: