keresés a weboldalon

Megújult a Bogáncs Állatmenhely (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a Bogáncs Állatmenhely (Videó)

2015 február 16 - hétfő
Lezárult az a projekt, melynek köszönhetően felújíthatták a Bogáncs Állatvédő Egyesület telephelyén a kutyaházakat és kenneleket. A pályázaton a menhely közel 20 millió forintot nyert.

Magyarországon körülbelül 150 ezer kutya kóborol az utcákon. Ezt a számot a Bogáncs Egyesületnek is sikerült csökkentenie. Működése alatt mintegy 5000 kutyának találtak szerető otthont. A 2014-ben elnyert pályázat segítségével a szervezet telephelyét újították fel- mondta el dr. Rumi Kriszta, a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület elnöke.

A Bogáncs Állatmenhely 1999-ben nyílt meg. Azóta is közhasznú egyesületként működik. Tevékenysége és elért eredményei miatt is érdemes a támogatásra – hívta fel a figyelmet Balaicz Zoltán polgármester a projektzáró rendezvényen.

Márciusban a Csilla dűlői telephelyet egy másik beruházás is érinti majd. Zalaegerszeg önkormányzatának megbízásából 500 méter hosszan szennyvízcsatornát építenek ki. Ezt követően a Bogáncs menhely is csatlakozhat az új szennyvízelvezető rendszerhez.

K.K./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: