keresés a weboldalon

Megújult a Kaffka Margit Tagkollégium (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a Kaffka Margit Tagkollégium (Videó)

2018 január 25 - csütörtök
Átadták a felújított Kaffka Margit Tagkollégiumot. A beruházás jelentős részét Európiai Uniós forrásból biztosították, melyből korszerűsítették az épület energetikai rendszerét.

2020-ig országosan 18 milliárd forint áll az intézmények rendelkezésére, hogy ilyen felújításokra pályázzanak. Ezen a programon indult sikeresen a megyeszékhelyi tagkollégium. Elsődleges cél, hogy a modernizációt követően csökkenjenek a fenntartási költségek – mondta dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke, majd hozzátette:

Az önkormányzat ugyan nem fenntartója, sem működtetője az oktatási intézményeknek és kollégiumoknak, mégis kiemelt figyelmet fordít azok korszerűsítésére, állagmegóvására. Így a 138 millió forint mellé plusz támogatást biztosított a városvezetés. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

Az átadó rendezvényen résztvevő Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte: Zalaegerszeg valamennyi középülete megújul, vagy jelenleg felújítás alatt áll.

A projekt részeként többek között nyílászárókat cseréltek, hőszigeteltek és napelemes rendszert építettek ki. Emellett a ZTE Akadémiának köszönhetően TAO-s forrásból öt szobát teljesen rendbe hoztak.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: