keresés a weboldalon

Megújult a Kazinczy téri saroképület

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a Kazinczy téri saroképület

2008 december 27 - szombat
A Zalamenti Erdészeti Kft. augusztus hónapban kezdte meg a Kazinczy tér Munkácsy utcával határolta épület alsó szintjének (volt Paris Butik) felújítását, melynek átadására az ünnepek előtti napokban került sor. A beruházást különleges odafigyelés jellemzett, hiszen a XIX. századi épület korhű rekonstrukciója valósult meg.

„Nagy szerencse, hogy az eredeti állapotról maradtak fenn fotók, az épület díszítőelemei is ennek alapján kerültek vissza a helyükre” – utalt Kovács Tímea, a Zalamenti Kft. ügyvezetője Farkas Ferenc szobrászművész homlokzaton elhelyezett szobrára, majd hozzátette:

a cég szeretné az egész épülettömböt hasonló felfogásban rekonstruálni, ám a jelenlegi tulajdonviszonyok – egyelőre – ezt még nem teszik lehetővé. A célok között említette ugyanakkor a hasonlóan elhanyagolt, felújítás előtt álló belvárosi ingatlanok felújítását.

A 110 négyzetméteres alapterületű üzlethelyiség 75 négyzetméteres galériával is rendelkezik – ám ez már a leendő bérlőknek lehet hasznos információ, hiszen még nem tudni, milyen jellegű vállalkozás veszi birtokba az épület földszintjét. Az avatáson jelen volt Bertók Sándor, a város főépítésze is.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: