keresés a weboldalon

Megújult a legfiatalabb oktatási intézmény

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a legfiatalabb oktatási intézmény

2009 szeptember 01 - kedd
Az Apáczai ÁMK a város legfiatalabb oktatási intézménye, de a maga 23 évével helyenként kopottas lett, újjá kellett varázsolni – mondta dr. Gyimesi Endre polgármester az évnyitóval egybekötött avatóünnepségen, ahol közel 26 milliós fejlesztésről számolhattak be.

Ennek fedezete legnagyobb részben az önkormányzat, illetve a Humanizáció Alapítvány támogatásából és az intézmény önerejéből tevődött össze. Eredményeként modernizálták a tornatermet, két nyelvi laborral gazdagodtak, illetve megszépült a porta fogadótere.

Az ünnepségen az intézményegység mindegyike (gimnázium, könyvtár, művelődési ház, nevelési tanácsadó, tanulóközpontok) képviseltette magát, illetve a műsort gazdagítva színpadra is léptek. Köszöntőt mondott Bogdán Marianna, az intézmény igazgatója, dr. Gyimesi Endre polgármester, illetve az avatás előtt Rigó Csaba, a településrészi önkormányzat vezetője.

Az igazgató az intézményben folyó nevelési munkával kapcsolatban elmondta, reméli az itt folyó tisztességes hozzáállás kellő elismerést nyer a fenntartók, a közművelődés és kultúrpolitika részéről, és hangzatosabb tevékenységek ellenében nem veszik kárba az az erőfeszítés és érték, ami itt teremtődött.

A beruházás legnagyobb mértékét a tornaterem modernizálása jelentette, ahol is teljes padozatcsere és tetőszigetelés történt, a bordásfalak felújításával, karzat korlát festéssel és felszerelés bővítéssel. A nyelvi laborok modern eszközöket biztosítanak a választható nyelvek (angol, német, francia, olasz) tanításához, míg a fogadótér nagyobb komfortossága kellemes légkörbe helyezi a betérőt.

Az ünnepség bensőséges pillanatai közé tartozott a tavalyi év legeredményesebb tanulóinak jutalmazása, illetve az alapító tanárok egyikének, Fenyvesi Józsefnek köszöntése, nyugdíjba vonulása alkalmából.

A tanár úr nemcsak a gyerekek körében tett sokat a sportért, hanem felnőtt klubokon belül is népszerűsítette a kézilabdát. Utóda, Bukics Zsolt viszont a kosárlabda elkötelezettje. Siófoki edzősködés után tért vissza a pedagógus pályára, ahol munkáját modern tornateremben kezdheti.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: