keresés a weboldalon

Megújult a református templom (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a református templom (Videó)

2022 november 28 - hétfő
Megújult a zalaegerszegi református templom. A több, mint 60 millió forintos beruházást az önkormányzat, valamint a Magyar Állam támogatta. Az avató istentiszteleten részt vett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Egy közösségnek a házát felújítani mindig nemes feladat – hangsúlyozta beszédében a miniszter. Mint mondta, a keresztény hagyományokat őrző gyülekezetek fontossága máig elvitathatatlan.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter:

Az eseményen Vigh László országgyűlési képviselő a hit és az összetartás fontosságát hangsúlyozta. Enélkül ugyanis nem újulhatott volna meg ez a templom. A 80 éves jubileumát ünneplő épület rekonstrukciója időszerű volt. Kívül-belül átfestették, megerősítették a födémszerkezetet, s villámvédelmi rendszert is építettek.

Hodánics Péter, református lelkész:

A zalaegerszegi református gyülekezet mindig kicsi, ám nagyon lelkes közösség volt. Az erdélyi stílusú templom 1942-re készült el. Csakúgy, mint akkor – most is – közösségi összefogás eredményeként.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A megszépült templom a következő nemzedék számára is jelentős. A református gyülekezet ugyanis mindig nagy gondot fordított a fiatalabb generáció hitéletének ápolására.

Gy.A./B.P.

Tartalom megosztása: