keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megújult a szerződés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a szerződés (Videó)

2013 március 01 - péntek
Sporttörténeti pillanatnak nevezete Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke azt a szerződéskötést, amit a Zalaszám Informatikai Kft. és a zalaegerszegi atlétikai klub kötött. Egyedülálló Magyarországon, hogy egy helyi cég már kilencedik alkalommal újítja meg éves támogatását egy atlétikai egyesülettel.

A Zalaszám Informatikai Kft. már régóta részese a zalaegerszegi atlétikai klub életének. Állandó támogatásukat kilencedik alkalommal újították meg. A vállalat számára fontos, hogy az egyesület hasonló értékrendet képvisel és sikereivel népszerűsíti a céget- hangsúlyozta Dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatikai Kft. igazgatója. 


Az eseményen Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta: az atlétika bekerült a 15 kiemelten támogatott sportág közé. Az idei év második felében így pluszforráshoz juthatnak a klubok.


Hogy mekkora összegről van szó, még nem tudni. A pénzt a működés mellett, futófolyósok építésére, a versenyzők utaztatására és az infrastruktúra fejlesztésére fordíthatják majd a klubok. A zalaegerszegi egyesületben 400 fiatal sportol, így a plusz támogatásnak is akad hely- fogalmazott Kálmán Vilmos, a Zalaegerszegi Atlétikai Club elnöke.


Az ünnepi eseményen Balaicz Zoltán alpolgármester bejelentette: a város idei költségvetésében emelt összeget szánnak az atlétikai klubnak. Míg tavaly 5,5 millió forinttal támogatták a működését, addig 2013-ban 10,6 millió forintos forrást biztosítanak. 
S.Z/N.G.

Tartalom megosztása: