keresés a weboldalon

Megújult a tekepálya Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a tekepálya Zalaegerszegen

2024 augusztus 01 - csütörtök
Megújult a tekepálya az Ifjúsági- és Sportcentrumban. Erre azért volt szükség, mert idén ősszel Zalaegerszegen szervezik a világkupát. A beruházást az önkormányzat támogatta.

A Magyar Teke Szövetség és a városvezetés megállapodása alapján szerveznek itt világversenyt. A csarnok a fejlesztésnek köszönhetően megfelel nemzetközi kritériumoknak. A műszaki felújítás 12 millió forintba került.

Több mint húsz éves tekecsarnokról beszélünk és bár az elmúlt években két alkalommal is történt felújítás, az elmúlt években voltak olyan műszaki problémák, ami arra hívta fel a figyelmünket, ha ezt a világkupát nagy biztonsággal, problémamentesen akarja megszervezni a szövetség, akkor szükség van a felújításra – mondta a Médiacentrumnak Bodrogi Csaba a Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézménye ügyvezetője.

Elsősorban a bábú felállító rendszert és a kezelőpaneleket korszerűsítették.  Az eredmény-nyomtatás szintén megváltozott, így már a sávonkénti tájékoztatás is biztosított.

Hat évvel ezelőtt egy pályatest-felújítás történt, majd 3 évvel ezelőtt egy szükséges hátsó bábú-állás és a gurítótérnek a rekonstrukciója vált szükségessé. Akkor a pálya bevizesedett és a faszerkezetek megsérültek. Az idei évben a világkupa kapcsán is egy technikai részfelújításon esett át a  csarnok, így el lehet mondani, hogy egy pár évre talán megfelel a műszaki állapota annak, hogy itt nívós versenyeket rendezzenek – tájékoztatott Baján János pályagondnok, a ZTE-ZÁÉV női csapat edzője.

A csarnok használatára már több klub is bejelentkezett. A játékosok augusztustól próbálhatják ki a pályát, ahol a versenyszezon az edzéseket követően szeptemberben kezdődik.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: