keresés a weboldalon

Megújult a tér (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a tér (Videó)

2022 február 15 - kedd
Átépítették a 2020 nyarán átadott Rákóczi szobor környezetét. A 600 négyzetméteres teret tavaly novemberben vették birtokba a szakemberek. A kivitelezés 2021 év végén fejeződött be.

Közel két éve avatták fel II. Rákóczi Ferenc mellszobrát a zalai megyeszékhelyen. A város egyik kiemelkedő köztéri alkotását Béres János Zalaegerszegért-díjas művész készítette. A szobor felállítását a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete és a Zalai Polgári Körök Egyesülete kezdeményezte. Most a környezetet is megújították. Az arányos városfejlesztés jegyében Zalaegerszeg minden területén odafigyelnek arra, hogy utakat, járdákat, parkolókat valamint ilyen és ehhez hasonló tereket is rendbe tegyenek.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A Rákóczi téren elbontották a leromlott állapotú járdát és térburkolatot. Helyére új, hengerelt aszfalt- és térkő épült, a korábbinál nagyobb zöldterület kialakításával. Emellett a csapadékvíz megfelelő elvezetését szintén megoldották.

Böjte Sándor Zsolt, önkormányzati képviselő:

Vigh László országgyűlési képviselő szerint egy város megítélésében fontos, hogy milyen állapotú közösségi terekkel, utakkal, illetve járdákkal rendelkezik.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

A felújítások folytatódnak. Hamarosan a színház előtti Ruszt József tér, a református templom melletti Rózsák tere, a Csány László, valamint a Deák Ferenc és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti tér is megújulhat.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: