keresés a weboldalon

Megújult az Apáczai ÁMK könyvtára

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult az Apáczai ÁMK könyvtára

2010 április 09 - péntek
Megújult a város legfiatalabb könyvtára, mely a kertvárosi Apáczai ÁMK egyik központi funkcióval bíró egysége. A korral lépést tartva nemcsak papír alapú információkkal várják a betérőket, hanem egyre több lehetőséget kínálnak a számítógépek és a világháló nyújtotta művelődési lehetőségekre is. Főként ez utóbbi fejlesztéseket szolgálja az a projekt, melynek keretében összességében 10, 5 milliós beruházást hajtottak végre TIOP pályázat, alapítványi támogatás és önerő révén.

A megújult intézményegység avatóján a Pálóczi zeneiskola növendékeinek műsorát követően dr. Gyimesi Endre polgármester mondott köszöntőt. Elismerte az 1500 látogatóval bíró könyvtár tevékenységét. Követendő példának nevezte, hogy a most beszerzett speciális eszközök révén a fogyatékkal élő emberek egy csoportja, a hallássérültek számára is tudnak programokat kínálni, valamint tanfolyamok szervezésével az időskorúakat segítik eligazodni az internet világában.

Az eszközfejlesztés mellett megszépült a környezet is. Fűtés rekonstrukciót, padozat, bútor és függöny cserét hajtottak végre és kisebb változtatásokat tettek a megszokott belső elrendezésben is. B

ogdán Marianna igazgató elismerte a felújításban segédkező dolgozókat, valamint Wohner Csaba intézményegység vezető bemutatta a könyvtár munkatársait, akik valamennyien felsőfokú végzettségűek.

A projekt ezzel nem ért végét, sőt 5 éves előírásokat tartalmaz a nevezett képzésekkel kapcsolatban. Valamint hátravan még az online katalógus és számítógépes olvasó nyilvántartás kialakítása, mely nem kis munkát jelent majd a könyvtárosoknak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: