keresés a weboldalon

Megújult az ivóvíz-gerincvezeték

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult az ivóvíz-gerincvezeték

2009 június 23 - kedd
Miután az önkormányzat döntött a Petőfi utca útburkolatának helyreállításáról, a kivitelezés megkezdése előtt a Zalavíz Zrt. szükségesnek tartotta két fontos munkálat elvégzését is.

– A Bíró Márton és a Kosztolányi utcák valamint az Ady és a Mártírok utcák határolta, mintegy ötszáz méteres szakaszon, kicseréltük a pontosan ötven éve lefektetett ivóvíz gerincvezetéket – mondta lapunknak Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. műszaki igazgatója. – Emellett kemény polietilén vezeték került az összes elavult ivóvíz bekötő cső helyére is, amely így most legalább ötven évre kínál megoldást.

A vezetékeken kívül a csomópontokban új elzáró szerelvények, visszacsapó szelepek és tűzcsapok is elhelyezésre kerültek. Itt szeretném megköszönni azon közlekedőknek, itt lakóknak a türelmét, akiknél a szükséges útlezárások illetve vízhiány miatt a munkálatok kellemetlenséget okoztak.

Az európai uniós projektben előírásként szerepel, így az említett szakaszon megoldottá válik továbbá a szennyvízrendszer valamint a csapadékcsatorna szétválasztása is. A július 15-ig befejeződő munkálatok után kap új aszfaltréteget a két érintett útszakasz, a befejezést augusztus 31-re ígérte a város útépítési és közlekedési csoportja.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: