keresés a weboldalon

Megújult az út- és a járdaburkolat a Jókai utcában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult az út- és a járdaburkolat a Jókai utcában

2024 április 03 - szerda

Befejeződött az út és a járda felújítása a Jókai utcában. A rekonstrukcióra Zalaegerszeg önkormányzata több mint 40 millió forintot fordított a Kovács Károly Városépítő Programból. A részletekről a helyszínen tájékoztatták az újságírókat.

Az arányos városfejlesztés jegyében valamennyi településrészen folyamatosak a beruházások. Az elmúlt öt évben megszépült a Vizslapark csaknem nyolc hektáros területe, valamint az Arany János utcát teljes hosszban korszerűsítették.

Ezzel a fejlesztéssel a környéken élők régi álma valósult meg. A rossz állapotban lévő, töredezett járda csaknem 300 méteres szakasza új burkolatot kapott.

Az elmúlt évben a KEHOP 70 százalékos támogatásával a Jókai és az Arany János utca környezetében 1200 méteren átépítették a szennyvízcsatornát.

A régi szegélyek helyett újak kerültek a közterületre. Víznyelőaknák építésével, valamint cseréjével a csapadékvíz elvezetését is megoldották. A munkák tovább folytatódnak a városrészben; az önkormányzat még idén elkészíti a terveket a szervízutak rendbetételére.

K.I./G.Zs.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: