keresés a weboldalon

Megújult parkolók (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult parkolók (Videó)

2021 december 14 - kedd
Újabb parklóhelyekkel bővült a páterdombi városrész. Az arányos városfejlesztés jegyében a több mint 20 millió forintos beruházásra a Kovács Károly Városépítő Program biztosította a forrást.

Amint az az átadó előtti sajtótájékoztatón elhangzott, Zalaegerszegen az utóbbi években jelentősen megemelkedett a gépkocsik száma. Ezzel párhuzamosan megsokasodtak a kérések az újabb és újabb parkolóhelyek kialakítására-lehetőleg a tulajdonosok lakóhelyének közvetlen közelében. A lakosság részéről felmerült igényt Balaicz Zoltán polgármester jogosnak tartja, s – mint mondja-, a lehetőségekhez mérten igyekeznek azokat kielégíteni.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az eseményen részt vett Gecse Péter településrészi képviselő, aki elmondta, hogy a 2018-ban elkezdődött páterdombi fejlesztések folyamatosak, és további terveik vannak a bővítésekre.

Gecse Péter, településrészi képviselő:

A mostani beruházás eredményeként a jövőben korszerű, gyephézagos térkőburkolatú várakozóhelyeket vehetnek igénybe a Baross utcai lakópark autósai. A kiemelt szegélyezésű várakozóhelyekhez kiszolgálóutat és bejáratot is építettek. A munkálatok során az esővíz elvezetése mellett, a zöldterületek megóvására is nagy figyelmet fordítottak.

K.Z./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: