keresés a weboldalon

Megújult rendelők a Kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult rendelők a Kertvárosban

2009 április 22 - szerda
Az „egy orvos – egy rendelő” programot követően tavaly indult el az a négy éves háziorvosi és gyermek háziorvosi rendelők felújítását célzó program, melynek keretében – a Botfy utcai központi ügyelet fűtéskorszerűsítése után – most megvalósult a Köztársaság úti háziorvosi rendelők épületegyüttesének teljes felújítása.

„Nem lehetünk olyan szegények, hogy az orvosi ellátás ne működjön korszerű körülmények között” – fogalmazott Gyimesi Endre az átadáson, hiszen a nehéz gazdasági helyzet ellenére is biztosítani kell az alapellátás feltételeit. A beavatkozás mértéke jelzi, mennyire szükség volt erre a kertvárosi komplexum esetében, a rendelők külső-belső megújulásához 26,5 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat.

A rendelők kettéválasztása és akadálymentesítése után megtörtént a vizesblokkok felújítása, a homlokzati nyílászárók valamint a szigetelés és a burkolatok cseréje, továbbá a rendelők berendezését is korszerűsítették.

Így azon túl, hogy komfortosabb körülmények között fogadhatja közel négyezer betegét a rendelőkomplexum két orvosa – dr. Belákné dr. Varga Bernadett és dr. Emődi-Kovács Éva -, bíznak abban is, hogy felújításnak köszönhetően jelentősen lecsökken a két rendelő közüzemi díja is.

Az átadáson a szalagot Gyimesi Endre polgármester és Tombi Lajos alpolgármester az immár megújult rendelőkben dolgozó háziorvosokkal vágták át, majd megtekintették a felújított két praxist. A felújítási program következő lépéseként a Berzsenyi úti rendelők korszerűsítésére kerül sor.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: