keresés a weboldalon

Megújult utakon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult utakon

2009 november 15 - vasárnap
A helyi általános iskolások részvételével biciklis ügyességi versenyt is tartottak Andráshidán a Gazdaság és a Novák Mihály utca közelmúltbeli avatásán. A kerékpározás mindazonáltal nagy körültekintést kíván, mivel ez a két utca bonyolítja le a legnagyobb forgalmat Zalaegerszeg településrészén. Az úttestek elhasználtsága miatt vált szükségessé a rekonstrukció, melyre 18 millió forintot költött a város.

– A beruházás megvalósításáért köszönet illeti az önkormányzatot, de legnagyobb hálával azonban az itt élőknek tartozunk, akik türelemmel viselték a rossz útviszonyokat és a kivitelezés kellemetlenségeit – hangsúlyozta ünnepi beszédében Gyutai Csaba alpolgármester, a településrész képviselője.

A fejlesztés részleteiről elmondta, a csapadékvíz-elvezetés és a szegélyépítés mellett 550 méter hosszan látták el új aszfaltburkolattal a Gazdaság utcát. Erre 10,5 millió forintot, míg a Novák Mihály utca felújítására, új aszfaltburkolatára 7,5 milliót fordítottak. Két kisebb utca felújítása van még hátra, valamint a járdák rekonstrukciója, mely beruházásokra ugyancsak forrást remélnek az önkormányzattól, tette hozzá.

– Nincsenek könnyű helyzetben a helyhatóságok, ezért is fontos, hogy a megvalósított fejlesztéseket, a létrehozott értékeket még jobban megbecsüljük – hangoztatta dr. Gyimesi Endre polgármester.

Az ünnepség az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület műsorával folytatódott, majd kerékpárra pattantak a fiatalok, hogy időre teljesítsék az akadálypályát.

(Zala-Lap, A. L.)

Tartalom megosztása: