keresés a weboldalon

Megújult (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult (Videó)

2018 május 07 - hétfő
Átadták az andráshidai városrész felújított orvosi rendelőjét és a védőnői szolgálatának helyiségét. Ezzel az egészségügyi alapellátást érintő fejlesztéssorozat Zalaegerszegen a végéhez közeledik. Az uniós forrásból finanszírozott program már csak a Petőfi utcai védőnői épületet érinti.

Több, mint 350 millió forintot költhet az önkormányzat a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból ezekre a beruházásokra. Ebbe a sorba illeszkedik a most átadott közel 100 éves épületben kialakított létesítmény. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

30 év után átfogó korszerűsítés, átalakítás és bővítés történt itt, Andráshidán. Az északi oldalon lévő új épületrészben szélfogót, betegvárót, illetve orvosi szobát alakítottak ki. A régi szárnyban a védőnői szolgálat ezután nagyobb alapterületen végezheti munkáját – tájékoztatott dr. Batka Jenő gyermekorvos.

A dekorációban a szülők segítettek. Így nemcsak megújult, hanem barátságos környezet fogadja a betegeket. A pályázat részeként új parkolókat alakítottak ki. A gyermekorvosi- és a védőnői rendelővel párhuzamosan a szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésén is dolgoztak a szakemberek. Ennek megfelelően a településrészen hamarosan átadják a modernizált idősklubot.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: