keresés a weboldalon

Megújult (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult (Videó)

2017 október 20 - péntek
Felújították a nővérszállót. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház épületének külsejére 136 millió forintot költöttek. A most lezárult projekt során hőszigetelést végeztek, nyílászárókat cseréltek, valamint napelem-rendszert telepítettek a tetőre.

Az egészségügyi dolgozók lakhatását biztosító épület több, mint harminc éve épült. Az elavult megoldások miatt magas volt az üzemeltetés költsége. Az átalakításoktól évente 6 millió forint megtakarítást várnak – mondta dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója.

A kivitelezés áprilisban kezdődött. Azóta Zalaegerszegen több jelentős beruházás zajlott, melynek következtében folyamatosan formálódott a városkép – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

A külső munkálatokat – sikeres pályázatok nyomán – belső felújítások is követhetik. A tervek szerint minimum a mostanihoz hasonló összegből tudnak gazdálkodni a belső terek újratervezésekor – tette hozzá Vigh László, országgyűlési képviselő.

Jelenleg 60 szoba biztosít lakhatást a kórház dolgozóinak vagy az intézményben működő szolgáltatók alkalmazottainak. Az átalakításokat követően a helységek komfortosabbak lesznek, ám valószínű, hogy a mostaninál valamivel kevesebb embernek áll rendelkezésére ez a lehetőség.

Sz.É./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: