keresés a weboldalon

Megújult (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult (Videó)

2018 november 14 - szerda
Ünnepélyesen átadták a felújított megyeszékhelyi gyermekotthon épületét. A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz tartozó landorhegyi létesítmény modernizálását egy pályázat tette lehetővé. A munkálatok teljes költsége mintegy 100 millió forint volt.

10 milliárd forintot fordít a kormány a zalaegerszegihez hasonló intézmények felújítására – emlékeztetett Fülöp Attila. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hangsúlyozta: méltó körülményeket szeretnének teremteni az így nevelkedő több, mint 20 ezer fiatalnak.

Fülöp Attila – szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár:

Az épület teljes energetikai korszerűsítésen esett át, azaz kicserélték a nyílászárókat és szigetelték a homlokzatot, valamint a tetőt. Az itt lakók komfortérzetét a jövőben egy újabb beruházás növeli majd.

Györe Edina – igazgató, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége:

Az ingatlan jelenleg még a város tulajdonában van. Hamarosan azonban átadják az államnak, így könnyebbé válnak a későbbi fejlesztések.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepségen elhangzott: a nevelőszülői hivatás népszerűsítése érdekében decemberben országos kampány indul. Ennek első állomása Zalában lesz.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: