keresés a weboldalon

Megújultak a tánctermek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújultak a tánctermek (Videó)

2022 szeptember 02 - péntek
Befejeződött a Zalai Táncegyüttes és a Gála Társastáncklub termeinek felújítása a Keresztury művelődési központban. A helyiségek rendbetételére az önkormányzat 20 millió forintot biztosított. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

A Gála Társastáncklub Egyesület jövőre ünnepli alapításának negyedszázados jubileumát. Ebből 24 évet a landorhegyi intézményben töltöttek. Hetente száznegyvenen használják a 220 négyzetméteres próbatermet. A most átadott speciális padlóburkolat egészségmegőrzési célokat is szolgál. 

Kuzma Péter, vezető, Gála Társastáncklub Egyesület:

A 65 éves Zalai Táncegyüttes jubileumi gálaműsorára készül. A 90 négyzetméteres próbateremükben a hajópadlót cserélték ki.  

Kósa Ruben, művészeti vezető, Zalai Táncegyüttes:

Mindkét együttes szép sikereket ért el az elmúlt évtizedekben. A bemutatókon és a versenyeken kívül az utánpótlás-nevelésre is kiemelt figyelmet fordítanak. 

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A zalai megyeszékhelyen szinte minden családnak van kötödésé a két művészeti csoporthoz. Generációk nőttek fel, akik ezekben a közösségekben tanulták meg az első tánclépéseket. 

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő:

A tánctermek padlózatának felújítása 16 és fél millió forintba került. További 3 millió forintot a Gála termének festésére fordítottak.

K.I./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: