keresés a weboldalon

Megvan az első győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megvan az első győzelem

2010 augusztus 29 - vasárnap
ZTE – Kecskemét 2-1 (1-0). NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2500 néző. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Lémon, Takács G. Gólszerzők: Rajcomar (8., 11-es, 70.), ill. Némedi (82., 11-es). Sárga lap: Ribánszki (8., 65.), Kamber (17.), Miljatovics (60., 81.), Bogunovics (64.) Piros lap: Ribánszki (65.), Miljatovics (81.).ZTE:
Vlaszák – Kovács G., Miljatovics, Bogunovics, Varga R. – Szalai T., Kamber, Illés (Delics 72.), Máté – Rajcomar (Horváth A. 83.)- Balázs (Kocsárdi 88.). Vezetőedző: Csank János.

Kecskemét: Ribánszki – Bori, Lambulics, Balogh B., Farkas I. (Holczer 66.) – Litsingi , Némedi, Csukics (Szavics 55.), Koncz (Dosso 83.) – Foxi, Tököli. Vezetőedző: Urbányi István.

A csapatoknak nemcsak egymással kellett megküzdeniük, hanem a pálya talajával is. Ezt dicséretesen tették, sárdagasztásból jelest érdemeltek. A küzdeni tudásra sem lehetett panasz, mindkét csapat utolsó leheletéig hajtott. A meccs végén jónéhány játékos elterült a gyepnek csak némi jóindulattal nevezhető küzdőtéren.

Mindkét félidő első fele az egerszegieké volt, a második fele inkább a vendégeké. A ZTE annyival volt jobb, hogy ellenfele kihagyta nagy helyzeteit. Vlaszák Gézának, meg a kapufánknak képletesen szólva kezet csókolhatunk.
Mindenesetre megvan az első győzelem. Remélhetően nemsokára következik a második.

Vélemények
Csank János, a ZTE vezetőedzője:
– A mérkőzés előtt viccesen azt mondtam a játékosoknak, hogy nem bánom, ha a helyzetek terén nyer a Kecskemét, csak mi rúgjunk több gólt… Bejött. Sajnos nem passzoltunk eleget, így magunkra húztuk a vendégeket. A sáros, mély talajon jól küzdöttünk, és megszereztük első győzelmünket.

Urbányi István, a Kecskemét vezetőedzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Jobban játszottunk, mint ellenfelünk, nem érdemeltünk vereséget.

Varga Róbert, a ZTE játékosa: – Küzdelmes mérkőzésen szereztük meg a 3 pontot. Az időjárás is kedvezett számomra, szeretek ilyen pályán játszani. Többször eldönthettük volna a mérkőzést 1- 0 után, a kiállítást követően viszont nekünk kellett izgulni.

Balázs Zsolt, a ZTE csatára: – Gyorsan megszereztük a vezetést, utána uraltuk a mérkőzést és növelhettük volna előnyünket. A második félidőt is jól kezdtük, de kihagytuk a lehetőségeinket. A kiállítás után bebiztosíthattuk volna győzelmünket. Nem tettük, jött a vendégek szépítő gólja és Miljatovics kiállítása, de jól védekeztünk és megszereztük első győzelmünket.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: