keresés a weboldalon

Megvitatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megvitatták (Videó)

2018 november 21 - szerda
Közel harminc napirendi pontot tárgyalt szerdai ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. Döntés született egyebek mellett a lakásalap költségeinek felhasználásáról, sport- és turisztikai beruházásokról, valamint a helyi buszközlekedés szervezeti kérdéseiről. A legfontosabb döntésekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.

 

Évek óta komoly veszteséget jelent az önkormányzatnak a megyeszékhelyi tömegközlekedés finanszírozása. Politikai oldaltól függetlenül a képviselők egyetértettek abban, hogy a rendszer átalakításra szorul. A testület úgy döntött, hogy 5 évre szóló szerződést köt a jelenlegi szolgáltatóval. Cserébe viszont azt várják, hogy a vállalat tegye hatékonyabbá a működését.

Határozat született a Déli Ipari parkba tervezett újabb gazdaságélénkítő beruházásról is. Az önkormányzat az ott lévő, közel 7000 m2-es terület használatára pályázatot ír ki. Itt egy cég már korábban jelezte fejlesztési szándékát.

A közgyűlés zárt ülésen tárgyalt az idei Zalaegerszegért-díjak odaítéléséről. Az elismerésre idén rekordszámú, több mint 30 jelölés érkezett. A grémium végül úgy döntött, hogy hét magánszemély mellett három egyesületet részesít a kitüntető címben.

K.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: