keresés a weboldalon

Megyei ifjúsági nap városi gyermeknappal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megyei ifjúsági nap városi gyermeknappal

2006 május 29 - hétfő
Kulturális bemutatók, táncház, fazekaskiállítás, vetélkedők, információszolgáltatás és tanácsadás ígért tartalmas kikapcsolódást az első megyei ifjúsági napon, melyen a zalaszentgróti fúvósegyüttes invitálta a színpadhoz és a különböző helyszínekhez szombat kora délután a Falumúzeumba érkezőket. Az esemény kettős ünnepként a városi gyermeknapnak is otthont adott.

A rendezvényen Garamvölgyi György, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. Mint fogalmazott, az első megyei ifjúsági napot azzal a hagyományteremtő szándékkal rendezték meg, hogy a szórakozás, a vidámság mellett teret adjanak a megyei ifjúsági művészeti csoportoknak, hogy közelebbről is megismerjék egymást.

Ugyanezen a véleményen volt Góra Balázs, a megyei közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke is, aki megnyitójában hangsúlyozta, a szórakoztató programok mellé azért szerveztek információszolgáltatást és tanácsadást, hogy a fiatalok az őket foglalkoztató kérdéskörökben válaszokat, információkat kaphassanak. Elmondta azt is, ezentúl minden évben megtartják az ifjúsági napot a falumúzeumban, amely egyébiránt kiváló helyszínéül szolgál a rendezvénynek, hiszen – kölcsönvéve Győri József, egervári polgármester szavait – a múlt, a jelen és a jövő egyszerre van jelen benne.

A kulturális bemutatón felléptek a zalaszentgróti mazsorettek, a lenti sztepptáncosok, a keszthelyi jazzbalettosok, a dobronaki általános iskola citerazenekara, a nagykanizsai Premier Táncklub, a balatonmagyaródi Nagy Tornádók, Zalaegerszegről a Gönczi ÁMK moderntánccsoportja, valamint a Kiskondás és a Zalai Táncegyüttes mutatkozott be. A megyén túlról, Celldömölk-ről rock and rollt láthatott a közönség. Mindezt táncház követte, majd a rendezvény sztárvendége, Bella Levente, a Megasztár 2 zalai tehetsége invitált mindenkit a színpad elé.

A délután folyamán dámajáték-bemutató, fazekaskiállítás, könyvvásár, korongozás, gólyalábon járás, arcfestés, népijáték-készítése és vetélkedő várta a gyerekeket és ifjakat a jócskán megtelt skanzenben. Az információs sátrakban a megyei rendőr-főkapitányság, a zalaegerszegi drogambulancia, a megyei hadkiegészítő parancsnokság, a győri regionális ifjúsági és szolgáltató iroda és a megyei gyermek és ifjúsági közalapítvány tájékoztatta tevékenységéről az érdeklődő fiatalokat. (Zala-Lap Kft., A. L. Z. A.)

Tartalom megosztása: