keresés a weboldalon

Megyenapi díjátadó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megyenapi díjátadó (Videó)

2015 szeptember 14 - hétfő
Elismerésekkel jutalmazta a kiemelkedő munkát végző közéleti személyiségeket a Zala Megyei Közgyűlés a szombati, megyenapi ünnepi ülésén. Az eseményen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter is.

A kitüntetetteket Pintér Sándor köszöntötte. A belügyminiszter a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta dr. Ördög Ferencnek, aki több évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége és tudományos munkássága miatt érdemelte ki az elismerést.

A hagyományokhoz híven az ünnepi ülésen osztják ki azokat a díjakat, mellyel a megyéért végzett áldozatos munkát ismerik el. Így Zalaegerszeg egykori polgármestere, Gyimesi Endre már nem csak a város, hanem a megye díszpolgára is. Az elismerést távollétében fia vette át. Televíziónk ügyvezetője, Frauenhoffer Márta kiemelkedő munkáját Zala megye sajtódíjával köszönték meg.

Az ünnepi eseményen dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke az elmúlt évet is értékelte. Mint mondta: az uniós források felhasználásának előkészítése mellett több önként vállalt feladatot is végeztek, melyre kifejezetten büszkék.

Az ünnepségen – többek között – elismerést kapott még Szukics Ferenc, nyugalmazott dandártábornok, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság volt vezetője, Szenes Mária, a Zala Megyei Kórház Belgyógyászati Osztályának főorvosa és Szabó Tímea a Zrínyi gimnázium egykori tanulója.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: