keresés a weboldalon

Méltó körülmények (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Méltó körülmények (Videó)

2018 június 20 - szerda
Méltó körülmények várják ezentúl az Idősek Gondozó Házának lakóit és dolgozóit, mivel uniós forrásból megszépült a landorhegyi épület. A kivitelezők kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a padlásrészt és a homlokzat falait.

Zalaegerszeg célul tűzte ki, hogy a 2014-ben indult Településfejlesztési Operatív Program értelmében az összes szociális és idősügyi intézményét megújítja. Az önkormányzat erre összesen 433 millió forintot költött. A mostani beruházás 200 millió forintba került – mondta el az átadáson Balaicz Zoltán polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő a megváltozott élethelyzetre hívta fel a figyelmet. Ma már egyre több nő áll munkába és járul hozzá a család fenntartásához, ezért a szülőket nem minden esetben tudják ellátni.

Az építészeti munkákon kívül a belső rész csinosítását is elvégezték. A bejáraton kívül akadálymentesítették a fürdőt és az illemhelyet. Emellett a komfortosabb kiszolgálás érdekében modern és speciális bútorokat vásároltak – tájékoztatott Makovecz Tamás önkormányzati képviselő.

Az épület 1963-tól bölcsődeként funkcionált, amit 25 évvel ezelőtt alakítottak át gondozó- házzá. Jenleg 42 lakójuk van. A bentlakásos ellátásra nagy az igény, ezért a fenntartók igyekeznek a hozzájuk fordulókon minél előbb segíteni.

M.E./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: